Fra kl. 09.00 |
Registrering |
|
09.30 |
Dagens konferansier |
Pål Mangor Kvammen |
09.35 |
Åpning av konferansen |
Dagny Sunnanå Hausken, Varaordfører Stavanger Kommune |
09.45 |
Hvordan skal vi sikre at Stavanger regionen sitter i førersetet i utviklingen av Tomatnæringen i Norge? |
Anne Woie, Næringssjef Stavanger Kommune |
10.00 |
Klima- og miljøteknologi |
Martin Knoop, Energirådgiver Norsk Gartnerforbund |
10.30 |
Pause |
|
10.40 |
Stavanger kommune – grønn spydspiss med høye klima- og miljømål |
Jane Nilsen Aalhus, Miljøvernsjef Stavanger Kommune |
10.55 |
Utnyttelse av biorest i produksjon av Jordbær og bringebær |
Olav Røysland, Biogassanlegget på Jæren |
11.05 |
Vær innovativ, realiser dine idéer! |
Siv Emanuelsen, Future Materials – Katapult senter |
11.15 |
Klimareduksjon i veksthusnæringen – forprosjekt ved Stavanger kommune |
Laura Hauch kaufmann, Landbruks- og havbrukskontoret i Stavanger Kommune |
11.30 |
Pause |
|
11.35 |
Hvordan kan innovasjon Norge bidra til å løfte Veksthusnæringen? |
Kari Holmefjord Vervik, Innovasjon Norge |
11.50 |
Kari Holmefjord Vervik, Innovasjon Norge |
Tommy Høyland, Miljøgartneriet |
12.15-12.55 |
LUNSJ |
|
12.55 |
Innta plassene – og gled dere |
Pål Mangor Kvammen |
13.10 |
Merkevaren Stavanger Ysteri – min reise |
Lise Brunborg, Grunder, Stavanger Ysteri |
13.30 |
Coronatider i Dagligvarebransjen |
Inge Oliversen, Norgesgruppen |
13.50 |
Pause |
|
14.00 |
Fører Covid19 til økt etterspørsel av norskproduserte Tomater? |
Gerd Byermoen, Opplysningskontoret for frukt og grønt |
14.10 |
Veksthusproduksjon i 2030 – 100% bærekraftig? |
Jarle Skjæveland, Greencap Solutions |
14.25 |
Rekoring – Lokalmatens mulighet i direktesalg mellom produsent og forbruker |
Marianne Haga, Rekoringen |
14.35 |
Produksjon av (to)mat i ei ny bioøkonomisk framtid |
Arnfinn Rosnes, Assisterende Fylkeslandbruksdirektør |
14.55 |
Merkebygging – Tomater er Rogaland Fylkes fremste USP |
Nina Sundqvist, Matmerk |
15.15 |
Pause |
|
15.20-16.00 |
DEBATT: Med bakgrunn i Bioøkonomistrategien til Rogaland Fylkeskommune: 1. Skal grønnsaksproduksjonen i veksthus og på friland ha økt med 100%, og produksjonen skal være basert på fornybar energi innen 2030. 2. Samtidig skal Rogaland ha økt foredlingen med 50% innen 2030. Er målene som er satt ekstremt hårete, eller lar de seg realisere? Hva må til for å lykkes? Hvordan legge til rette for suksess? |
Leder for debatten – Jon Asgaut Flesjå, journalist i Øyposten og gartner Håvard Skavland, Rogagrønt og Skavland Gartneri Arnfinn Rosnes, Assisterende Fylkeslandbruksdirektør Anne Woie, Næringssjef Stavanger kommune Kari Holmefjord Vervik, Innovasjon Norge Martin Knoop, Norsk Gartnerforbund Nina Sundqvist, Matmerk |